fredag, oktober 20, 2006

Ordning

Jag börjar få lite ordning på min tillvaro! Eller snarare, jag har fått ett jobb! Fast det är bara tillfälligt, men ändå. Bättre än inget.

Jag tar hand om Nellie (eller Nelli) som snart är ett år gammal, håller på att lära sig gå och är allmänt söt. Det ordet hon bäst kan säga är "Oj!" och det säger hon ganska ofta. I regel sköter jag henne 08.00-16.00 och ibland även hennes 6-åriga storasyster Linda (hittills har jag bara hunnit hämta henne från dagis och gå hem med henne innan jag slutat). Jag känar inte så mycket, 70 kr i timmen, men jag tycker att det är ganska ok lön med tanke på hur mycket jag verkligen gör på dagarna, haha! Oooj vad jobbigt att sitta och rulla boll fram och tillbaka i en halvtimme!

Hur som helst, mitt stora problem nu gäller pengar! Jag har ett gäng skulder som bara skriker efter att få bli uppklarade. Typiskt. Hade tänkt sätta mig med dem efter det här.

Utöver det måste jag fixa internet på den här bärbara datorn (det funkar bara i gillestugan) samt internet över lag (det bryts ju titt som tätt). Jag måste söka nytt jobb till när mitt nuvarande tar slut, jag borde gå till doktorn och ta bort ett gäng födelsemärken, jag borde göra en halv miljon saker på Gråsvärdens hemsida och det är flera böcker jag vill läsa. Det är flera lajvsaker jag gärna vill fixa, allt från nya skor, ny kjortel och svärdskida, till fixa färdigt gamla kläder, till få ihop min packning på ett vettigt sätt, till fixa Gråsvärdens tält med mera. Och städa rummet såklart, och kanske börja titta på utbildningar (Iiik, ska ju skriva högskoleprovet imorn!)

Men på nått sätt känns det lugnt. Jag har jobb just nu, värsta paniken är över. Jag känner mig handlingskraftig och att jag kan göra saker. Helt olikt från när jag gick i skolan. Då hade jag alla läxor, prov och inlämningar också, och jag kunde inte sitta still och sy när jag egentligen borde plugga, så då blev det att jag inte gjorde nått av det istället. Kanske inte det smartaste, men men.

Det enda jag saknar nu är att jag använde min filofax för lite... Men jag får försöka ändra på det!