tisdag, mars 21, 2006

Enäggstvillingar

Jag fick just en sån där insikt. En insikt i hur otroligt fascinerande enäggstvillingar är. Det är helt otroligt. Det är två personer som från början skulle blivit en person.

Jag menar, tvåäggstvillingar kan vara väldigt olika. Helsyskon kan faktiskt vara upp till 100% olika (rent DNA-mässigt) i teorin, även om det är väldigt osannolikt. Och precis som helsyskon kan vara 100% olika kan ju även tvåäggstvillingar vara 100% olika. Medan enäggstvillingar alltid är 100% exakt lika. Det är bara deras olika upplevelser samt omgivningen som gör dem till olika personer.

Det är ganska häftigt. Att ett ägg delar sig och så blir det två barn istället för ett. Och de är ju inte hälften så stora heller! Haha! Delad glädje är dubbel glädje, i två bemärkelser!

Arr, arr, mates!

5 kommentarer:

Spegelboll sa...

Insikter är ju skoj. :P

Jag såg på American Idol igår, och där var det med ett tvillingpar (fast bara den ena sjöng, för den andra hade opererat stämbanden och lät fett illa), som verkligen var stereotyp-tvillingar. De hade alltid gjort allt tillsammans och skulle väl antagligen fortsätta med det också, och sen rörde de sig PRECIS likadant.

Typ.

Svedski sa...

Läskigt!

...

...

Tänk när de ska skaffa barn... Glad den killen lär bli:P

Anonym sa...

Great work!
[url=http://yiwiktfg.com/eeum/ynbj.html]My homepage[/url] | [url=http://rjfuxhdv.com/ghdc/ydvb.html]Cool site[/url]

Anonym sa...

Nice site!
My homepage | Please visit

Anonym sa...

Nice site!
http://yiwiktfg.com/eeum/ynbj.html | http://fmshdauz.com/nqqs/neiz.html