fredag, mars 02, 2012

Att skriva i flykt.

Jag önskar att jag skrev mer. Jag skulle vilja spara mina tankar och hålla igång mitt skrivande. Första problemet är dock att jag blir så splittrad. Vissa saker skriver jag om i statusuppdateringar på facebook. Andra i min helgon-dagbok, med typ stadiga tre aktiva följare. Visssa saker skriver jag här och andra i min pappersdagbok. Fast det enda jag skrivit i den de senaste två åren är resedagbok från när jag och Jörgen varit i fjällen och vandrat.

Ett annat problem är att oftast när jag sitter och filosoferar är att jag är så upptagen med just det. Jag hinner inte stanna upp och börja skriva ner det. Dessutom blir skrivandet en slags resistor, ett motstånd som gör att jag måste dra ner på tankeverksamheten till förmån för skrivandet. Det känns lite kontraprodultivt.

Tanken med att kunna mobilblogga är ju att jag ska kunna fånga mina tankar i flykten. Men det tar ju så lång tid att skriva ner dem. Att skriva ner dem för hand är lite bättre, men det blir lätt en väldigt slarvig och svårläst handstil då, kombinerat med kramp i handen av ansträngning att skriva ordentligt. Snabbast är nog faktiskt tangentbord, ett som jag är van vid att skriva på. Men då gäller det att jag är hemma när jag får mina underbara tankeinspirationer.

Livet är hårt helt enkelt.

Inga kommentarer: