söndag, juni 11, 2006

Sol och snö

Problemet med Svergies bredgrads sol är att den är så... koncentrerad. Man dör om man sitter i solen och man dör om man sitter i skuggan. Bara det att i solen dör man av värme, i skuggan av kyla. Med undantag av vissa speciellt varma dagar då man dör oavsett var man är såvida man inte lyckats hitta en bil med aircondition eller nått åt det hållet.

Och så har vi kokheta dagar och iskalla kvällar och nätter. Nä, tacka vet jag läner som Thailand, där är det supervarmt i solen men behagligt varmt i skuggan, och på kvällarna kan man gå i kort kjol och linne (om det inte vore för alla mygg, men det var samtidigit inte för varmt att gå i tunna, långa byxor).

Men samtidigt är det ganska farcinerande hur stora skillnader det kan vara i Sverige, för att inte tala om innom Sverige samtidigt! Även om det klart är sommar uppe i Arvidsjaur så var det ändå närmare 15 grader där, än 25 som det är här just nu. Och mängden snö när jag var där efter sportlovet var enorm! Och då klagade ändå Linn på att det inte alls var så fint längre, att mycket av snön smält bort strax innan jag kom dit...

Men trotts Sveriges jävliga klimat så tycker jag ändå om landet, det är en del av tjusningen. Och jag blir hellre hård och manlig och klarar av svinkallt såväl som stekhett än att vara bortskämd med ganska behaglig temperatur året om. Då kan man ju inte njuta av den!

1 kommentar:

Spegelboll sa...

Bah, skuggan nu är ju fett skön att sitta i. Och nätterna är också jääkligt nice, vad för scout är du? ;)