måndag, juni 27, 2005

Midsommarhelg

Det här har varit ett gäng helt underbara dagar.

De inledes med redovisning på torsdag efter forskarskolan.

Mindre roligt kanske, men nu är de här två veckorna över, nu börjar äntligen mitt sommarlov.

Vi går och käkar efteråt, alla vi sex plus Helen. Hon hade då redan fått den jättevackra, dock lite vissna, buketten som mor plockat ihop åt henne på morgonen. Den hade stått där hela dagen! Och så ordboken, som hon blev jätteglad över.

Vi slutade på McDonalds(lärde henne att det kallas för Donken i Svergie) eftersom stället vi hade tänkt gå till hade midsommarstängt. Sen ringde Johan och jag försvann till T-centralen för att leta reda på honom.

Så fin han är i sina kläder militärkläder!

Det blev en massa stul när vi skulle hem och så men till slut kom vi hem till honom, fick vänta en massa på att Gunilla och Annika kom, sen gick vi hem till oss. Victor är ju på konfirmationsläger, och mor, far och Jenny hade redan åkt. Det var supermys hemma hos oss då, även om Johan sov genom halva Notting Hill.

Dagen efter skulle vi till Johans mosters sommarstuga tillsammans med hennes familj, hela Johans familj samt syster nr tre:s familj. Gunilla och Annika och co var sega så medan vi väntade på dem gjorde vi världens picnic åt oss två(vi skulle fixa ett par mackor, men vi plockade med kokta ägg, sill, avokado med röra, ost, ostkex, de små marmeladburkarna och lite till)

Träffade på Henke där också. Och vi lyckades få Johan att dansa runt stången (genom att jag och Annika bar honom dit samt höll honom hårt i armarna).

Sen gick vi till stugan i närheten där vi skulle tillbringa kvällen. Några badade, jag och Johan gjorde det inte. Vi hade fullt upp med att hålla ölen på plats. Vi hade lagt burkarna i en plastpåse med lite sten i båtten, men det var sån där vit, soppåseplastpåse, så den gick sönder efter ett tag. Men de stannade på plats i alla fall! Till slut.

När folk började dra sig uppåt stod jag och pratade lite med Lotta, en av Johans kusiner. Hon har en dotter på drygt 6 månader tillsammans med en trevligt snubbe som heter Niklas och som har ett par intressant framtänder.

Saga heter flickan, och hon är faktist ganska söt. Många små barn är inte det.

Hon farshinnerades av mitt halsband jag hade på mig, och mitt lila hår (hon gillade tydligen hår, så mitt var väl något extra!). Hon skrattade inte dirket men hon lät och hon verkade glad, så jag tog det som skratt. Lotta sa att hon inte brukar skratta högt. Då kände jag mig stolt. Dessutom praktist taget klättrade hon över till mig från sin mor. Gunilla sa dagen efter att hon inte brukar låta andra hålla Saga så mycket.

Middagen var trevlig, de kättrade upp på berget, där det var en slags grund grop i det där de hade grill och bord och sånt. Vi sjöng en massa, drack öl och lite snapps. Jag lyckades lära mig alla namn och hur de hängde ihop, vilka som är glutenintoleranta (det är en hel hög där!), fast jag kan ha missat någon vuxen på den biten.

Johan och jag gick ner till bilen vid ett tillfälle för att hämta lite saker. Då går ett par förbi oss och Johan ropar "Glad midsommar!" (och jag kan ha ropat något liknande efter honom...) och de svarar "Glad midsommar! Och glad midsommar, Linda! Hälsa dina föräldrar!"

OMG! Fast jag kom ganska snabbt underfund med att det måste ha varit Henkes föräldrar. Johan skrattade i alla fall skitmycket.

Sen satt jag och pratade en massa med Niklas, Sagas far. Jag beklagade mig över att det tog 3 månader innan jag fick sova över hos Johan. Han sa att han hade geväret skutklart tills Saga blev äldre.

Han var jätterolig och trevlig!

Sen åkte vi hem. Kom hem typ klockan ett. Då var toaletten upptagen av Hasse så jag och Johan la oss att vänta på hans säng. Halv fyra väcktes jag av Johan som sa att vi hade somnat och att toaletten var ledig. Sen sov jag till halv ett på morgonen, och började inte må riktigt bra förrän typ fyra.

Vi fikade hos Johans far på kvällen, sen såg vi Mr. and Mrs Smith på bio, den var riktigt bra! Fast jag hade önskat att det var fler av de scenerna i början och att de övriga actionscenerna lite kortare.

Sen gick vi hem till oss (fortfarande ensamma hemma!) och gjorde omelett. Fast den blev inte färdig förrän typ halv tolv. Innan dess satt Johan vid datorn och jag sprang runt och letade fram ljus och sånt. Väldigt mysig middag. Sen badade vi lite i poolen. Eller ja, jag doppade mig inte längre än upp till låren. Jag tvekade för mycket från början, och huttrade en massa! Det var varmare i duschen sen...

Sen var vi och hälsade på Victor på hans konfirmationsläger idag. Det var trevligt, Peck var en av hans konfirmandledare, och jag träffade lite annat folk där också. Resten av dagen var vi hos Johan typ. Även om det inte blev så länge det heller. Sen skulle han till stan, till sin buss.

Och vad tror ni? Tror ni inte det blir stul med tågen IGEN! Fast den här gången var det inte mitt fel, utan SL. För det första var tågen försenade, sen gick de bara till Roslags Näsby, där ersättningsbussar tog över. Som bara strulade. Två kom dit, men tog inte några passagerare. Så jag ringde mor som kom störtande dit. Vi hittade två andra militärer som skulle med samma buss till samma ställe också. De fick följa med.

Och de hann precis till bussen, men typ 5 minuter till godo. Puh! Tack kära mor!

Men nu ska jag snart sova. Ska försöka göra lite vettigt imorgon, lite fixa lite Gråsvärdssaker.

Godnatt, vackra vänner. Vi ses på andra sidan Gryningen.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Good design!
[url=http://bpljvgiv.com/ttwz/kzth.html]My homepage[/url] | [url=http://tymnkfpn.com/uyrk/qtan.html]Cool site[/url]

Anonym sa...

Good design!
My homepage | Please visit

Anonym sa...

Good design!
http://bpljvgiv.com/ttwz/kzth.html | http://fgglyeek.com/ccjh/vmlr.html