onsdag, januari 04, 2012

På väg till My Son

Idag gick vi upp halv fem. Eller, klockan ringde första gången halv fem, andra gången tjugo i och sista gången tio i. Då kravlade vi oss upp, slängde på oss kläderna och sprang ner till receptionen och hoppade på en buss.
Den körde oss till ett ställe där vi fick frukost. Jag hade såklart glömt att kolla, men det var ett baugettliknande bröd där man kunde lägga i en liten omelett och lite sallad. Jag tog omeletten på en servett.

Sen hoppade vi in i en minibuss (den som hämtade upp oss var en stor buss, det var vi och ett annat par där i... och han körde med öppen dörr) och nu är vi på väg.

Det är fortfarande kolsvarta ute med en svag, svag ljusstrimma i öster. Det är inga stjärnor, det är väl för molnigt. Vilket påminner oss om att vi glömde ta med oss de paraplyer vi köpte för alldeles för mycket igår.
Tydligen använder de helljusen istället för att tuta när det är mörkt ute. Eller ja, på kvällen både ljusar och tutar de, nu har chauffören i princip inte tutat nått, bara använt helljusen. Samtidigt kör många med helljusen på hela tiden.

Vi har åkt förbi två, tre marknader där det råder hög aktivitet, rätt coolt! De har en stor matmarknad nere i Hoi An också, där de säljer allt från grönsaker till fågel, fisk och övrigt kött. De sitter vid sina små bord på marken och hugger upp köttstycken. Fascinerande.

Inga kommentarer: